luni, 1 iulie 2013

A iubi cu dragoste

    Ce este iubirea? Iubirea este sentimentul acela înălțător dar și înjositor ce te face fericit, dar și nefericit, ce te face să simți că zbori, că plutești. Când iubești pe cineva, calitățile acelei persoane se amestecă cu defectele și formează un tot unitar, ajungând să venerezi, idolatrizezi, apreciezi, adori, îndrăgești și râvnești o persoană.
     Pe parcursul fiecărei relaţii spunem că aceasta este marea iubire și că celălalte iubiri au fost doar copilării. De fapt, omul se diferențiază de restul animalelor prin capacitatea sa de a se implica emoţional în activitătile sale. Există o vorbă care spune că în viaţă iubim o singură dată. Eu cred că iubim multe lucruri/persoane simultan.
    Prima iubire? Cu siguranţă prima iubire este cea pe care o purtăm părinților noștri, și care în cele mai multe cazuri durează la fel de mult cât durează cât propria viață. Apoi urmează să iubim rudele, natura, de cele mai multe ori câte o jucărie. Lucrurile se schimbă pe măsură ce creștem, continuăm să iubim ce iubeam și înainte, dar apar persoane de sex opus, ce ne atrag într-un mod cu totul si cu totul nou. Aici tragem o linie si uităm ce înseamnă cu adevărat prima iubire, și începem să dăm un nou sens iubirii. Se spune că prima iubire nu se uită niciodată, așa este, dar după prima iubire vin alte iubiri mult mai pline de pasiune.
      În fiecare iubire găsim ceva nou, ceva ce ne facem să credem că asta este iubirea vieții noastre. Fiecare iubire (adevărată) ne face să suferim, să devenim mult mai neatenți, poate chiar mult mai egoiști. Din fiecare iubire avem ceva de învațat!
       Eu cred că doar o singură data în viață iubim cu dragoste, adică avem parte de cea mai fabuloasă, extraordinară iubire, în care, pe lângă faptul ca iubim, învațăm ce este dragostea. Cea în care ajungem la apogeul sentimentelor, cea care ne definește pe noi înșine.
       Iubirea nu se cere, ci se dă. Iubește nu ca să fii iubit,ci iubește pur și simplu fără să pretinzi sau să ceri ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu